Wednesday, April 1, 2015

15 Fakta kenapa wanita hebat perlu memiliki GLA Complex Shaklee

Assalamualaikum pengunjung blog sekalian..

Apa khabar ? Diharap semuanya sihat..hari ni saya nak kongsikan kebaikan satu produk yang baik untuk kesihatan luaran dan dalaman wanita..

Semua mesti biasa dengar evening primerose oil aka EPO kan..yang kita tahu ia baik untuk kitaran haid...ok kali ni saya nak bagitahu anda yang Shaklee ada produk yang lebih bagus dari EPO ni iaitu GLA Complex..

Apa fungsi GLA Complex ye..jom kita terjah..


15 Fakta GLA
·         Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
·         Memperlahankan proses penuaan
·         Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
·         Membantu meningkatkan kesuburan
·         Melegakan PMS (Sindrom prahaid
·         Membantu dalam menangani monopus
·         Menguatkan kuku dan rambut
·         Membantu menangani eczema
·         Melegakan symptom akibat arthritis rheumatoid
·         Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
·         Menguatkan imuniti tubuh
·         Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
·         Mengawal kencing manis dan darah tinggi
·         Mengawal kolesterol
·         Untuk fungsi saraf
Ok kenapa saya kata GLA lebih baik dari EPO..jom kita selidik sedikit kandungan GLA ni...

Apa itu GLA?
Pada kurun ke-20 ahli saintis Jerman mengetahui bahawa minyak daripada biji evening primrose boleh diekstrak. Hasil analisis mendapati bahawa minyaknya kaya dengan asid lemak perlu (EFAs), iaitu linoleik (LA) dan asid gamma-linolenik (GLA). Kandungan EPO yang kaya dengan GLA ini semakin mendapat perhatian dan kajian tidak terhenti begitu sahaja, malah kini ia dikenali dan digunakan di seluruh dunia. Keajaiban dan kemujaraban kandungan minyak evening primrose ini mendapat pengiktirafan banyak pihak untuk menyokong kegunaannya ke atas beberapa masalah kesihatan.
Asid-asid lemak perlu (EFA) adalah kumpulan lemak politaktepu yang penting untuk fungsi tubuh. Ia diperlukan untuk menukarkan linoleic acid kepada GLA. Jadi, Shaklee memudahkan anda. Shaklee telah pun mengekstrakkan GLA daripada EPO untuk terus digunakan oleh badan.
GLA juga kaya dengan prostaglandin..
Apa pula prostaglandin?
Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah
Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpai dengan jumlah yang kecil dalam oat dan juga daging organ. Untuk memperolehi sejumlah GLA yang lebih tinggi atas alasan kesihatan tertentu, minyak yang diekstrak daripada biji bunga evening primrose, iaitu dalam bentuk suplemen merupakan alternatif yang lebih mudah dan menyenangkan.
GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.
Siapa yang perlukan GLA
Jika anda mengalami gejala2 seperti gambar di bawah, anda boleh cuba atasi masalah anda dengan GLA..

Kita semua sebagai wanita harus memiliki GLA yang sangat baik untuk kesihatan luaran dan dalaman wanita ni...
GLA ni mengandungi 60 kapsul di dalam setiap botol..jom dapatkan sebotol GLA hari ini..saya bagi harga terbaik untuk anda,,
wassap saya  Siti 010 5302853Testimoni Pengguna


No comments:

Post a Comment